Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس شورای رقابت با تشریح جزئیات جلسه این شورا گفت: دستورالعمل جدید قیمت‌گذاری خودرو با اعمال دو تغییر تدوین شد.

رضا شیوا  با تشریح جزئیات جلسه شورای رقابت در مورد بررسی بازار خودرو و تدوین دستورالعمل قیمت گذاری خودرو اظهار داشت: پیرو جلسه‌ای که هفته پیش با وزیر صنعت داشتیم مقرر شد، دستورالعمل قیمت‌گذاری خودرو توسط شورای رقابت تدوین شود که امروز این کار انجام شد و دستورالعمل قبلی قیمت‌گذاری خودرو با انجام تغییراتی جهت ارائه به ستاد تنظیم بازار مصوب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان این که این دستورالعمل فردا برای ستاد تنظیم بازار جهت تعیین قیمت کارخانه‌ای خودرو‌ها ارسال می‌شود، افزود: دستورالعمل شورای رقابت با آنچه سازمان حمایت پیشنهاد کرده بود فرق اساسی دارد، به طوری که پیشنهاد سازمان حمایت تعیین قیمت خودرو بر اساس هزینه تمام شده خودرو است، اما دستورالعمل ما بر اساس سقف قیمت‌ها، تورم بخشی صنعت خودرو، بهره‌وری کیفیت تولید است که در نهایت قرار شد دستورالعمل شورای رقابت اجرایی شود.

رئیس شورای رقابت توضیح داد: زمانی هزینه تمام شده خودرو باید ملاک قیمت‌گذاری باشد که هزینه‌ها کاملا شفاف باشد و سرمایه‌گذاری‌ها مربوط به بخش تولید خودرو باشد، نه این که در بخش‌های دیگری هزینه شده باشد. در حال حاضر هزینه تمام شده تولید خودروسازان بسیار پیچیده است، زیرا شرکت‌های وابسته زیادی دارند و هم چنین تعداد زیادی شرکت وابسته نامربوط به تولید نیز دارند که گاهی زیانده هستند.

شیوا با بیان این که شورای رقابت در سال ۹۱-۹۰ تصمیم گرفت روش دیگری غیر از هزینه تمام شده را انتخاب کند، افزود: بر این مبنا قیمت پایه خودرو و تورم بخشی صنعت خودرو مورد توجه قرار می‌گیرد، به طوری که مشخص می‌شود هر کدام از اجزای خودرو چقدر در قیمت آن نقش دارند.

وی با بیان این که بانک مرکزی تورم بخشی صنعت خودرو را برای امسال به شورای رقابت ارائه کرده است، گفت: با ارائه دستورالعمل شورا به ستاد تنظیم بازار، قیمت نهایی خودرو‌ها توسط این ستاد تعیین و اعلام خواهد شد.

* لحاظ کردن هزینه معاملات و به روز رسانی سبد هزینه‌ها

رئیس شورای رقابت با بیان این که خودروسازان در برخی بخش‌های غیر تولیدی سرمایه گذاری کرده‌اند که این موضوع نباید بر قیمت خودرو سرشکن شود، اظهار داشت: در عین حال در شرایط فعلی صنعت خودرو با مشکل تحریم‌ها رو به رو است و با توجه به این که تولید خودرو‌ها بین ۲۰ تا ۳۰ درصد ارزبری دارد، خودروسازان برای تهیه ارز با مشکلاتی رو به رو هستند که برای کمک به این موضوع، هزینه معاملات را برای خودروسازان در نظر گرفتیم.

وی توضیح داد: یکی دیگر از مسائلی که مطرح شد، این است که خودروسازان می‌گفتند سبد بانک مرکزی در مورد خودرو‌های مختلف به روزرسانی نشده، یعنی سبدی که نشان دهنده همه هزینه‌های تولید یک خودرو از جمله دستمزدها، هزینه ارزی و قطعات است، به روز رسانی نشده که در این مورد وزیر صنعت از خودروسازان خواست تا اطلاعات مربوطه را به شورای رقابت ارائه دهند تا ما با ارائه آن به بانک مرکزی از مسؤولان بانک مرکزی بخواهیم که سبد هزینه‌ها را به روزرسانی کنند.

شیوا با بیان این که فعلا تعیین قیمت خودرو بر اساس سبد قدیم نیز قابل انجام است، گفت: تا سه ماه دیگر اگر تغییری در سبد هزینه‌ها ایجاد شود می‌توانند آن را در قیمت خودرو لحاظ کنند.

* دپو تعداد زیادی خودرو توسط دلالان و افزایش قیمت‌

رئیس شورای رقابت در ادامه با بیان این که در حال حاضر بازار خودرو درگیر دلال بازی شده و عده‌ای بازار را به دست گرفته‌اند و سود کلانی می‌برند، گفت: عده‌ای، تعداد زیادی خودرو دپو کرده‌اند، نمی‌فروشند و قیمت را تعیین می‌کنند که باید جلوی این افراد گرفته شود تا بازار به تعادل برسد.

وی پیشنهاد کرد: نیرو‌های نظارتی همان طور که با اخلال گران بازار ارز برخورد کردند، با متخلفان بازار خودرو نیز برخورد کنند.

شیوا در ادامه با اشاره به تصمیم گیری انجام شده برای اعمال برخی محدودیت‌ها در خرید خودرو گفت: یکی از این محدودیت‌ها این است که هر فردی با کد ملی خود طی سه سال گذشته خودرو خریده باشد، نتواند خودروی جدیدی را خریداری کند. در عین حال خریداران خودرو باید گواهینامه داشته باشند و هم چنین محدودیت‌های زمانی برای افرادی که خودرو خریده‌اند و بخواهند آن را بفروشند اعمال می‌شود.

رئیس شورای رقابت اظهار داشت: هم چنین شرکت‌های خودروساز باید قطعات اصلی را گارانتی ویژه کنند، به طوری که اگر این قطعات معیوب باشند، رایگان تعویض شوند.

وی تأکید کرد: در صورت برخورد و دستگیری متخلفان بازار خودرو شاهد ریزش قیمت‌ها در بازار خواهیم بود.

 

 

فارس /

لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000IEN برچسب ها: شورای رقابت ، قیمت خودرو ، خودرو داخلی

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: شورای رقابت قیمت خودرو خودرو داخلی رئیس شورای رقابت قیمت گذاری خودرو هزینه تمام شده بازار خودرو قیمت خودرو بانک مرکزی صنعت خودرو خودرو ها هزینه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۹۶۰۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آرامش در بازار خودرو

منحنی قیمت خودرو در بازار هرچند این روز‌ها و نسبت به نیمه فروردین روندی نزولی به خود گرفته است، با این حال کف قیمت هنوز فاصله زیادی با رکورد‌های قیمتی اواسط اسفند پارسال دارد. بررسی روند قیمتی خودرو از ۱۵فروردین تا نیمه اردیبهشت حکایت از کاهش ۳درصدی قیمت دارد.

منحنی قیمت خودرو در بازار آزاد هرچند این روز‌ها و نسبت به نیمه فروردین روندی نزولی به خود گرفته، با‌این‌حال کف قیمت هنوز فاصله‌ای طولانی با رکورد‌های قیمتی اواسط اسفند پارسال دارد. اطلاعات رسیده از بازار خودرو، حکایت از آرامش قیمتی کلی و حتی در مورد برخی خودرو‌ها افت قیمت دارد؛ ضمن اینکه ظاهرا خرید و فروش چندانی نیز صورت نمی‌گیرد. میانگین قیمت ۱۰ خودروی منتخب داخلی و مونتاژی در نیمه اردیبهشت امسال، افت حدودا سه‌درصدی را نسبت به نیمه فروردین به خود می‌بیند.

در فروردین امسال به دلایل مختلف به‌خصوص رشد انتظارات تورمی، صعود قیمت ارز و تحولات منطقه‌ای، قیمت خودرو نیز روندی افزایشی به خود گرفت، به نحوی که مرز‌های قیمتی حسابی جا‌به‌جا شد. برخی خودرو‌های داخلی به قیمت بالای یک‌میلیارد تومان رسیدند و برخی دیگر نیز از ۵۰۰ میلیون تومان رد شدند.

در این ماه، ارز رشد قیمت قابل‌توجهی به ثبت رساند، تا حدی که در مقطعی (پاسخ پهپادی و موشکی ایران به حملات رژیم صهیونیستی) قیمت دلار برای چند ساعت به ۷۰ هزار تومان هم رسید. هرچند در چنین رویداد‌هایی معمولا کالا‌هایی مانند خودرو روند قیمتی نزولی به خود می‌گیرند، اما در فروردین، بازار خودرو بیشتر از بازار ارز خط گرفت تا آژیر جنگ. از همین رو قیمت خودرو تقریبا پابه‌پای ارز پیش رفت و کم نیاورد، به نحوی که در اواخر فروردین منحنی قیمت به اوج رسید.

اما اتفاقات سیاسی رخ‌داده، به‌خصوص به وقوع پیوستن پیش‌بینی‌ها مبنی بر بروز جنگ، از انتظارات تورمی کاست و قیمت ارز را هم کاهشی کرد. در نتیجه، بازار خودرو نیز روند نزولی خود را از اواخر فروردین سر گرفت، روندی که تا به امروز کم‌و‌بیش ادامه داشته است.

در حال حاضر معاملات چندانی در بازار خودرو‌های صفرکیلومتر صورت نمی‌گیرد و آرامشی نسبی بر منحنی قیمت خودرو‌های داخلی و مونتاژی سایه انداخته است. به نظر می‌رسد این روند مشروط بر اینکه اتفاقات تحریک‌کننده‌ای مانند وقایع سیاسی، به‌خصوص تنش‌های منطقه‌ای، رخ ندهد، به صورت نسبی ادامه‌دار خواهد بود. چنین اتفاقاتی می‌تواند زمینه‌ساز رشد انتظارات تورمی و قیمت ارز شود و به تبع آنها، منحنی قیمت در بازار خودرو هم رشد می‌کند.

البته در سال جاری مسائل سیاسی دیگری نیز هست که می‌تواند به صورت غیر‌مستقیم منحنی قیمت خودرو را جابه‌جا کند، از جمله نتیجه انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در آبان‌ماه امسال و همچنین توافقات احتمالی هسته‌ای. همچنین پیروز نشدن دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، می‌تواند به کاهش انتظارات تورمی و قیمت ارز منجر شود و خیر آن به بازار خودرو هم خواهد رسید.

از آن سو با رخ دادن اتفاقی مانند پیروزی ترامپ در انتخابات پیش روی آمریکا (با توجه به مواضع تندش در قبال ایران) می‌تواند منجر به رشد انتظارات و صعود قیمت ارز و در نتیجه، ثبت رکورد‌های قیمتی جدید در بازار خودرو شود.

البته جدا از مسائل سیاسی و تنش‌های منطقه‌ای که می‌تواند صعود قیمت ارز و انتظارات تورمی را بار دیگر رقم بزند، اصلاح قیمت کارخانه‌ای خودرو‌ها نیز منجر به رشد قیمت در بازار آزاد خواهد شد. خودروسازان در انتظار اقدام وزارت صمت مبنی بر صدور مجوز افزایش قیمت محصولاتشان هستند، اتفاقی که به نظر می‌رسد دیر و زود دارد، اما سوخت‌وسوز نه.

از آخرین اصلاح رسمی قیمت خودرو‌های داخلی بیش از یک سال می‌گذرد و سیاستگذار فعلا رسما حرفی از صدور مجوز جدید برای تغییر قیمت کارخانه‌ای خودرو‌ها نزده است. تجربه نشان می‌دهد به دلیل فاصله بسیار زیاد بین قیمت کارخانه و بازار خودروها، افزایش قیمت در مبدا، قیمت در بازار آزاد را نیز تحریک خواهد کرد؛ بنابراین اگر قیمت کارخانه‌ای خودرو‌ها اصلاح شود، افزایش قیمت در بازار آزاد نیز محتمل است.

افت قیمت تا ۱۰۰ میلیون

نگاهی به قیمت ۱۰ خودروی منتخب داخلی و مونتاژی بیندازیم و ببینیم طی یک ماه گذشته چه تغییری در منحنی قیمت آن‌ها رخ داده است. برای این بررسی، هفت خودروی داخلی شامل پژوپارس XU۷P، پژو ۲۰۷ اتومات پاناروما، تارا اتومات V۲، دنا پلاس توربو شارژ اتومات، رانا پلاس، ساینا دنده‌ای و سمند سورن را به همراه سه خودروی مونتاژی شامل ام‌وی‌ام X۲۲ اتومات، جک S۳ و دیگنیتی پرایم را در نظر گرفته‌ایم.

در این بین، پژوپارس XU۷P در نیمه فروردین امسال ۷۳۰ میلیون تومان قیمت داشته، اما در نیمه ماه جاری با افتی ۳۰ میلیون تومانی مواجه شده است.

پژو ۲۰۷ اتومات پانوراما هم که در نیمه فروردین خودرویی یک‌میلیارد و ۷۰ میلیون تومانی بوده، در نیمه اردیبهشت ۳۰ میلیون تومان از ارزش خود را از دست داده است. تارای اتومات مدل V۲ نیز قیمت ۱۰ رقمی خود را از دست داده و ارزش آن در بازار آزاد با ۲۰ میلیون تومان افت، به ۹۸۰ میلیون تومان رسیده است.

افت قیمت دامان دنا پلاس توربو شارژ را هم گرفته، به نحوی که قیمت این خودرو در بازه زمانی تحت بررسی بالغ بر ۱۰۰ میلیون تومان افت را به خود دیده است. خودرو‌های عمومی‌تر مانند رانا، ساینا و سورن نیز افت قیمت داشته‌اند، منتها بسیار کمتر از امثال دنا. به عنوان مثال، قیمت سمند سورن از ۸۴۰ میلیون تومان در نیمه فروردین امسال به ۸۲۵ میلیون تومان در وسط اردیبهشت رسیده است.

یا ساینای دنده‌ای و رانا پلاس هر دو بین پنج تا ۱۰ میلیون تومان افت قیمت را در بازه زمانی تحت بررسی تجربه کرده‌اند. در بین خودرو‌های مونتاژی هم ام‌وی‌ام X۲۲ اتومات که اخیرا درگیر فراخوان از سوی شرکت مونتاژ‌کننده آن در داخل کشور شده، افت قیمت اندکی در حدود ۱۰ میلیون تومان را نسبت به نیمه فروردین به ثبت رسانده است. جک S۳ اتومات هم در همین حدود افت قیمت داشته و قیمت آن به یک‌میلیارد و ۲۸۰ میلیون تومان رسیده است.

این در حالی است که قیمت دیگنیتی پرایم از دو‌میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان در نیمه فروردین امسال به د‌ومیلیارد و ۷۰ میلیون تومان در نیمه اردیبهشت نزول کرده است.

دیگر خبرها

  • آرامش در بازار خودرو
  • راه بازار اجاره از بازار مسکن جدا شد / آمارهای نگران‌کننده برای مستاجران
  • خرید ام وی ام X22 پرو کارشناسی‌شده + گارانتی فنی و بدنه
  • رقابت جدید غول ها در قیمت تلویزیون
  • قیمت قطعی ۲ خودروی برقی در سامانه یکپارچه خودرو+ جدول
  • عرضه خودرو جدید KMC EJ7 در سامانه یکپارچه + قیمت و مشخصات
  • هونگچی E-QM5 در لیست فروش سامانه قرار گرفت
  • متقاضیان خرید خودرو بخوانند/ قیمت خودروهای وارداتی در سامانه یکپارچه اعلام شد + جزییات
  • مطالبه لوازم‌خانگی و خودروی کیفی ارزان بر زمین مانده است
  • قیمت خودرو امروز ۱۷ اردیبهشت +جدول